CABANES
senderisme

Autèntica i rural

Connectar amb la terra, enriquir els nostres sentits, observar l’hora bruixa, coronar el cim, rodar sense cadena. Cabanes és l’experiència del retrobament amb un territori a través de les seues rutes senderistes i de cicloturisme. Rutes per a tots els gustos i nivells envoltades de la més còmplice de les escenografies: la naturalesa.

CABANES
senderisme

autèntica i rural

Connectar amb la terra, enriquir els nostres sentits, observar l’hora bruixa, coronar el cim, rodar sense cadena. Cabanes és l’experiència del retrobament amb un territori a través de les seues rutes senderistes i de cicloturisme. Rutes per a tots els gustos i nivells envoltades de la més còmplice de les escenografies: la naturalesa.

rutes del parc natural
del desert de les palmes

Ruta de les Santes

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

Eixida: Ermita de les Santes (PR-CV-422)

Arribada: Ermita de les Santes

Distància: 4km

Temps estimat: 01:40

Desnivell: 172m

Descripció: Aquest recorregut transcorre per la part més frondosa del Parc Natural i comença per un camí de terra en direcció a La Pobla Tornesa. En arribar a un desviament que ens portaria directament al cim del Bartolo, seguim a l’esquerra per una senda que prompte comença a baixar en pendent fins a arribar a una pista que ens tornarà, de nou, a l’Ermita de les Santes. Un entorn únic en una de les zones geològicament més antigues del territori valencià. S’accedeix per la carretera CV-148, que comunica les poblacions de Cabanes i Orpesa, en la part més pròxima a Cabanes. L’entrada està senyalitzada amb un panell informatiu.

El Bartolo i les Santes

DIFICULTAT: FÀCIL

Eixida: Ermita de les Santes (PR-CV-422)

Arribada: Ermita de les Santes

Distància: 9.9km

Temps estimat: 06:00

Desnivell: 519m

Descripció: La ruta s’inicia en direcció a La Pobla Tornesa, entre pinars i conreus d’ametlers i garroferes, fins al cim més elevat del Parc Natural (729 m), el Bartolo, des d’on gaudir de les increïbles panoràmiques del litoral castellonenc i bona part del paisatge d’interior. Durant el retorn a l’ermita, per pista senyalitzada, apreciem una de les singularitats botàniques de l’entorn: els dos exemplars de roure cerrioide més grans de la província, una espècie escassa en terres castellonenques.

Ruta al Castell de Miravet

DIFICULTAT: FÀCIL

Eixida: Ermita de les Santes (PR-CV-422)

Arribada: Ermita de les Santes

Distància: 4km

Temps estimat: 01:40

Desnivell: 172m

Descripció: Recorrem 500 m per una carretera en direcció a Orpesa fins a creuar-nos a mà dreta amb una pista forestal senyalitzada que prompte es converteix en senda. En ascendir, trobem les restes del mur exterior de la fortalesa del castell i, uns metres més avant, tot el conjunt de restes arquitectòniques. Un recorregut de paisatges canviants i de caràcter històric amb què descobriràs l’antiga fortalesa d’origen musulmà. Accés des de la carretera CV-148 en direcció al centre de repòs Los Madroños.

rutes del parc natural
del prat de
cabanes-torreblanca

Torre la Sal 1

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

Eixida: Centre d'Interpretació

Arribada: Centre d'Interpretació

Distància: 2.5km

Temps estimat: 00:45

Desnivell: 1m

Descripció: Un recorregut senyalitzat amb què gaudir de les vistes que ens ofereix la primitiva barrera de cudols i descobrir una microrreserva de flora, així com també algunes espècies ornitològiques pròpies de l’entorn. L’itinerari comença al Centre d’Interpretació, situat a l’Institut d’Aqüicultura de Torre la Sal, on també podràs descobrir totes les particularitats que atresora aquest racó de l’ecosistema i la seua gran biodiversitat.

Torre la Sal 2

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

Eixida: Centre d'Interpretació

Arribada: Centre d'Interpretació

Distància: 6.5km

Temps estimat: 01:40

Desnivell: 1m

Descripció: Sender senyalitzat que discorre paral·lel a la costa en direcció a Torrenostra. Descobreix les dunes fòssils i la impressionant barrera de cudols que s’estén quasi de forma ininterrompuda al llarg del Parc Natural, en un agradable passeig fins arribar a una platja d’arena a les immediacions de les ruïnes de l’antic quarter de carabiners. Aquesta senda, a més a més, t’endinsa en l’aiguamoll durant el tram final, que discorre entre marjals. Tornaràs carregat de sensacions mediterrànies!

Torrenostra

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

Eixida: Nucli urbà Torrenostra (sud)

Arribada: Nucli urbà Torrenostra

Distància: 4.5km

Temps estimat: 02:35

Desnivell: 36m

Descripció: La ruta comença en direcció a Torre la Sal i continua al llarg d’un camí que discorre paral·lel a la costa. Arribem a la Gola del Trenc, lloc on desemboquen els canals de dessecament. Des d’ací recorrem els seus canals, les zones de cultiu i les llacunes, aquestes últimes resultat de l’extracció de la torba. Descobreix espècies úniques a la zona, com ara l’herba salada, i gaudeix d’increïbles panoràmiques des dels seus miradors. Un autèntic tresor mediambiental!

ruta per cabanes
i els entorns

Atenció! Les rutes no estan senyalitzades.
Pots utilitzar el nostre canal de wikiloc.org
per a seguir la ruta de forma segura.

¿Necessites ajuda amb Wikiloc? Ací

Senda Local de Cabanes – SLC1

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

Ruta circular

Distància: 5.74km

Desnivell positiu: 32m

Desnivell negatiu: 32m

Descripció: Comença a la Plaça dels Hostals i transcorre gairebé en la seua totalitat per camins agrícoles no asfaltats de fàcil seguiment i baixa dificultat de desplaçament. És una ruta adaptada a tot els públics i especialment indicada per a persones no acostumades a caminar per terrenys complicats ni a fer grans distàncies. Pot ser compatible amb un itinerari biosaludable per la seua curta durada, facilitat de desplaçament i accessibilitat. El tipus de terreny per on discorre permet realitzar la ruta tant a peu com en bicicleta.

Senda Local de Cabanes – SLC5

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

Ruta circular

Distància: 7.1km

Desnivell positiu: 98m

Desnivell negatiu: 98m

Descripció: Comença a la Plaça dels Hostals i transcorre gairebé en la seua totalitat per camins agrícoles no asfaltats, de fàcil seguiment i baixa dificultat de desplaçament. Inclou un tram curt de carretera asfaltada i un tram de senda de muntanya amb alguns punts pedregosos i de sòl lleugerament irregular. És una ruta adaptada a tots els públics i especialment indicada per a persones no acostumades a caminar grans distàncies ni per terrenys molt complicats. Pot ser compatible amb un itinerari biosaludable per la seua curta durada, facilitat de desplaçament i accessibilitat. El tipus de terreny per on discorre permet realitzar la ruta tant a peu com en bicicleta.

Senda Local de Cabanes – SLC9

DIFICULTAT: FÀCIL

Ruta circular

Distància: 7.22km

Desnivell positiu: 244m

Desnivell negatiu: 244m

Descripció: La ruta comença al panell d’inici de la ruta del castell, al costat de la carretera CV-148. L’itinerari discorre majoritàriament per terreny forestal, en menor mesura per terreny agrícola i un tram per carretera asfaltada. Els trams de terreny forestal són sendes de muntanya de fàcil seguiment i amb algun tram amb certa dificultat de desplaçament i zones amb sendes pedregoses i sòl lleugerament irregular. És una ruta adaptada a un públic acostumat a caminar durant distàncies mitjanes o llargues per terrenys amb dificultat baixa a mitjana i certa exigència física. El tipus de terreny pel qual discorre permet realitzar la ruta tant a peu com en bicicleta de muntanya.

Senda Local de Cabanes – SLC10

DIFICULTAT: FÀCIL

Ruta circular

Distància: 13.67km

Desnivell positiu: 231m

Desnivell negatiu: 231m

Descripció: Comença a la Plaça dels Hostals i transcorre majoritàriament per terreny forestal i per camins agrícoles no asfaltats, junt a trams de senda que requereixen atenció al seguiment i amb certa dificultat de desplaçament, amb presència d’alguns trams de sendes pedregoses i sòl irregular amb pendent. És una ruta adaptada a un públic acostumat a caminar durant distàncies llargues, per terrenys amb dificultat baixa a moderada i amb certa exigència física. El tipus de terreny per on discorre permet realitzar la ruta tant a peu com en bicicleta de muntanya.

Senda Local de Cabanes – SLC2

DIFICULTAT: FÀCIL

Ruta circular

Distància: 8.02km

Desnivell positiu: 146m

Desnivell negatiu: 146m

Descripció: Comença a la Plaça dels Hostals i transcorre per camins agrícoles no asfaltats i sendes fàcils de seguir i de fàcil desplaçament, en què destaca la presència d’algun tram curt de sendes pedregoses o amb sòl lleugerament irregular. És una ruta adaptada a un públic acostumat a caminar durant distàncies curtes a mitjanes per terrenys de poca dificultat. El tipus de terreny per on discorre permet realitzar la ruta tant a peu com en bicicleta.

Senda Local de Cabanes – SLC3

DIFICULTAT: FÀCIL

Ruta circular

Distància: 15.22km

Desnivell positiu: 248m

Desnivell negatiu: 248m

Descripció: Comença a la Plaça dels Hostals i transcorre per camins agrícoles no asfaltats i sendes fàcils de seguir i de fàcil desplaçament, en què destaca la presència d’algun tram curt de sendes pedregoses o amb sòl lleugerament irregular. És una ruta adaptada a un públic acostumat a caminar durant distàncies curtes a mitjanes per terrenys de poca dificultat, però amb certa exigència física. El tipus de terreny per on discorre permet realitzar la ruta tant a peu com en bicicleta. L’itinerari complet inclou la ruta SLC2, més una ampliació de 8,5 km.

Senda Local de Cabanes – SLC6

DIFICULTAT: FÀCIL

Ruta circular

Distància: 12.27km

Desnivell positiu: 329m

Desnivell negatiu: 329m

Descripció: Comença a la Plaça dels Hostals i transcorre per terreny agrícola i forestal, per camins agrícoles no asfaltats, junt a trams de senda per muntanya de fàcil seguiment i amb algun tram amb certa dificultat de desplaçament i algunes zones amb sendes pedregoses i sòl un poc irregular. Inclou un tram curt per carretera asfaltada. És una ruta adaptada a un públic acostumat a caminar durant distàncies mitjanes o llargues per terrenys amb baixa dificultat i amb certa exigència física. El tipus de terreny per on discorre permet realitzar la ruta tant a peu com en bicicleta de muntanya.

Senda Local de Cabanes – SLC8

DIFICULTAT: DIFÍCIL

Ruta circular

Distància: 1.3km

Desnivell positiu: 112m

Desnivell negatiu: 112m

Descripció: La ruta comença als peus de la lloma que ascendeix cap al castell de Miravet, al costat de la carretera CV-148. L’itinerari discorre majoritàriament per senda forestal amb facilitat de seguiment, però amb certa dificultat de desplaçament, amb la presència de trams de sendes pedregoses, pendent marcada, sòl irregular o esvarós i trams que requereixen l’ús de les mans. La ruta discorre per un tram curt de carretera asfaltada. És un itinerari adaptat a un públic acostumat a caminar durant distàncies curtes o mitjanes per terrenys amb dificultat moderada o alta i amb certa exigència física. El tipus de terreny pel que discorre permet realitzar la ruta a peu.

Senda Local de Cabanes – SLC4

DIFICULTAT: DIFÍCIL

Ruta circular

Distància: 19.26km

Desnivell positiu: 361m

Desnivell negatiu: 361m

Descripció: Comença a la Plaça dels Hostals i transcorre majoritàriament per terreny forestal i per camins agrícoles no asfaltats, junt a trams de senda que requereixen atenció al seguiment i amb certa dificultat de desplaçament, amb presència d’alguns trams de sendes pedregoses, sòl irregular o necessitat d’emprar les mans per a passar. D’altra banda, hi ha zones amb vegetació abundant que dificulta o fa més incòmode el desplaçament. És una ruta adaptada a un públic acostumat a caminar durant distàncies llargues, per terrenys amb dificultat moderada o alta i amb certa exigència física. El tipus de terreny per on discorre permet realitzar la ruta tant a peu com en bicicleta de muntanya.

Senda Local de Cabanes – SLC7

DIFICULTAT: DIFÍCIL

Ruta circular

Distància: 18.07km

Desnivell positiu: 535m

Desnivell negatiu: 535m

Descripció: Comença a la Plaça dels Hostals i transcorre majoritàriament per terreny forestal i per camins agrícoles no asfaltats, junt a trams de senda que requereixen atenció al seguiment i amb certa dificultat de desplaçament, amb presència d’alguns trams de sendes pedregoses amb sòl irregular o que requereixen l’ús de les mans. D’altra banda, hi ha zones amb vegetació abundant que dificulta o fa més incòmode el desplaçament. És una ruta adaptada a un públic acostumat a caminar durant distàncies llargues, per terrenys amb dificultat moderada amb certa exigència física. El tipus de terreny per on discorre permet realitzar la ruta tant a peu com en bicicleta de muntanya. L’itinerari complet inclou la ruta SLC6 més una ampliació de 7,18 km.