Cicloturisme
i BTT

Connectar amb la terra, enriquir els nostres sentits, observar l’hora bruixa, coronar el cim, rodar sense cadena. Cabanes és l’experiència del retrobament amb un territori a través de les seues rutes senderistes i de cicloturisme. Rutes per a tots els gustos i nivells envoltades de la més còmplice de les escenografies: la naturalesa.

Cicloturisme
i btt

Connectar amb la terra, enriquir els nostres sentits, observar l’hora bruixa, coronar el cim, rodar sense cadena. Cabanes és l’experiència del retrobament amb un territori a través de les seues rutes senderistes i de cicloturisme. Rutes per a tots els gustos i nivells envoltades de la més còmplice de les escenografies: la naturalesa. Des de gener del 2018, Cabanes compta amb una de les majors i millors xarxes de rutes BTT/MTB de tota la Comunitat Valenciana, amb més de 100 km repartits en 5 rutes… Una autèntica delícia per als amants del BTT.

Des de gener del 2018, Cabanes compta amb una de les majors i millors xarxes de rutes BTT/MTB de tota la Comunitat Valenciana, amb més de 100 km repartits en 5 rutes… Una autèntica delícia per als amants del BTT.

Ruta de les Torres

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

Ruta señalitzada

Distància: 15km

CICLOTURISME

Temps estimat: 04:00

Descripció: Un recorregut on els ciclistes poden visitar diferents llocs de construcció medieval en perfecte estat de conservació. Un total de quatre torres de guaita i una ermita-fortalesa als peus d’un dels tres castells pertanyents a Cabanes: Torre la Sal, Torre dels Gats, Torre del Carme, Torre del Carmelet i l’ermita-fortalesa d’Albalat.

Ruta de les Santes

DIFICULTAT: FÀCIL

Ruta señalitzada

Distància: 30km

btt

Temps estimat: 08:00

Descripció: Ofereix unes vistes impressionants de la Mediterrània. En direcció a la serra de les Santes i al Parc Natural del Desert de les Palmes, al sud de la població, presenta un fort ascens fins a les cotes més altes de la serra. El descens té lloc per una pista forestal fins a l’ermita de les Santes, mentre que el tram final suposa un últim ascens fins a Cabanes.

Ruta del Campello

DIFICULTAT: FÀCIL

Ruta señalitzada

Distància: 12km

btt

Descripció: Entre conreus d’ametlers i pinars, el traçat es dirigeix cap al sud-est de la localitat fins al paratge Llomet de Roca, on s’inicia un tram de descens per senda. Ja al barranc de la Font, enllaça amb la ruta de la Ferradura.

Pou de Saura

DIFICULTAT: FÀCIL

Ruta señalitzada

Distància: 17km

btt

Temps estimat: 09:00

Descripció: Al nord del casc urbà de Cabanes, la ruta és una successió de camins i sendes per un terreny predominantment ondulat. A la zona del barranc dels Llorenços hi ha algun tram de baixada tècnic.

Ruta dels Treballadors

DIFICULTAT:DIFÍCIL

Ruta señalitzada

Distància: 22km

btt

Temps estimat: 09:00

Descripció: Discorre cap a l’est, buscant la mar Mediterrània. Mentre que el primer tram suposa un descens continuat per la senda dels Treballadors (solcada per conreus de fruiters), el segon ascendeix pel barranc de Fontanelles de retorn a Cabanes.

Ruta de la Ferradura

DIFICULTAT: MOLT DIFÍCIL

Ruta señalitzada

Distància: 14km

btt

Descripció: Pot enganyar per la seua curta distància, però en realitat amaga tot un repte tècnic sols apte per als bikers més experimentats. En direcció sud-est, busca la serra de la Ferradura, entre camps de cultiu típics de la zona. Una volta s’arriba a la senda de la Ferradura, ja al vessant de la serra, hi ha 4 km molt tècnics i amb fort descens al seu tram final cap a les mines abandonades de la Font del Campello. Abans d’enllaçar amb la ruta 2, de tornada a la localitat, és necessari realitzar 2 km de pujada per la carretera CV-146.